Hozzávalók:
- víz
- méz/cukor/édesítő
- szárított levendula
- citrom
Nem túl bonyolult, mint látszik. A mennyiségek híve pedig nem igazán vagyok, hiszen úgy is ízlés dolga ki hogyan szereti a hűsítőket, személyem például jobban kedveli a szájösszehúzó savanyúságokat, szóval én jól nyakon öntöttem citrommal.
Elkészíteni nagyon egyszerű csak egy lábos kell hozzá amibe a vizet felmelegítjük a cukorral, mikor a cukor elolvadt oltsuk el a gázt és szórjunk bele levendulát, majd hagyjuk kihűlni (én 2 liter vízhez raktam 2 ek. mézet és egy fél ek. cukrot, valamint 3 tk. levendulát). A levendulát ajánlatos nem forró lobogó vízbe rakni, mert egyébként eltüntetnek jótékony hatásai. Ha minél hamarabb szeretnénk lehűteni és fogyasztani a limonádét akkor ne az egész vizet forraljuk csak mondjuk egy bögrényit ebbe rakjuk bele a cukrot és a levendulát, majd a maradék vízzel felöntve már hűtjük is. Mikor a keverék langyos töltsük át egy üvegbe, adjuk hozzá a citrom levet és tegyük a hűtőbe. A levendulát benne hagytam az üvegbetöltéskor is, így tovább oldódik az íze. Fogyassza mindenki jó egészséggel!
Ide kapcsolódik egy egyenlőre jövőbeni projektem is virágos jégkocka. Szerintem például ebben a limonádéban főleg jól mutatna.
Időközben pedig rábukkantam egy másik ötletre is ami megmozgatta a fantáziám, a tudvalevő "kavics" imádó részem. Ametiszt édesség:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése